Recepten

Flammkuchen met sjalot crème fraîche en Bawykov® zalm

By 22 oktober 2018 No Comments

Restaurant Wagenaar / Roelofarendsveen

Peter van der Geest

Ingrediënten Flammkuchen

• 500 gr bloem

• 1½ zakje gedroogde gist

• 40 gr suiker

• 5 gr zout

• 1½ dl melk

• 225 gr boerenboter

• 2 eieren

• 500 gr sjalot gesneden

• Crème fraiche

• Bawykov® Zalm

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de Flammkuchen in de keukenmachine of met de hand. Voeg gedroogde gist als laatste toe en laat een half uur rijzen. Stoof de sjalotten in boter gaar. Rol het deeg zo dun mogelijk uit en leg het op een bakplaat. Verdeel de sjalotten erover en bak 25 min op 180 graden in de oven.

Serveren

Snij de Flammkuchen in plakken van 4 x 4 cm. Smeer de Flammkuchen in met wat crème fraîche en beleg met 75 gr Bawykov® Zalm.