Recepten

Papardelle aglio, olio & peperoncino met Bawykov® Zalm

By 4 oktober 2018 No Comments

The International / Badhoevedorp

Martijn Heeg

Ingrediënten Voor het pastadeeg

• 125 gr bloem

• 125 gr pasta bloem van durum tarwe (grano duro)

• 145 gr eigeel

• 25 gr eiwit

• 7 gr zout

• 12 gr olijfolie

• 12 gr water

Bereiding

Doe de bloem en zout in een mengkom van de keukenmachine. Meng het eigeel, eiwit, water en de olie met elkaar en voeg terwijl de keukenmachine draait bij de bloem. Het pastadeeg moet steeds los gehaald worden van de deeghaak. Kneed het deeg nog even met de hand door tot een massieve bol en laat het deeg een nacht, of acht uur, rusten.

Rol het deeg met de pastamachine of met een deegroller uit tot een mooie lange dunne plak van 2 millimeter dik. Gebruik wat extra bloem tegen het plakken en snij de plak in banen van 1½ centimeter of draai door de pastamachine met de juiste breedte. Hang de lintenpasta uit tot je ze gaat koken. Dat kan aan een open keukenkastje, een wasrek of een stoelleuning. Kook de pasta (vlak voor opdienen) in twee minuten al dente.

Snij het sjalotje, de knoflook en de rode peper zo fijn mogelijk en smoor ze in flink veel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Doe de pasta erbij, schud alles goed door elkaar en doe als laatste de blokjes zalm en rucola erbij. Serveer met op smaak gebrachte ricotta met peper, zout en verse basilicum en eventueel nog wat geroosterde hazelnootjes en Parmezaanse kaas.